16 august 2006

Fire kortfilmer av Charlie Chaplin

Her er fire Chaplin-filmer fra 1917 satt sammen: The Immigrant, The Adventurer, The Cure, og Easy Street. Opprinnelig er dette rene stumfilmer, lydpålegg er gjort i ettertid.

Filmene er fra tiden da Chaplin utviklet sin rollefigur "The Little Tramp", den lille mannen med hatten som gjorde Chaplin til et ikon.


I The Immigrant spiller Chaplin en mann som beskyldes for tyveri på båten på vei over Atlanteren. Han må dermed hanskes med en rekke problemer i det han kommer til USA for første gang.
Immigranten regnes blant de viktigste av Chaplins filmer, i den grad det er mulig å rangere dem. I denne filmen spiller Edna Purviance som spilte den kvinnelige hovedrollen i mange av Chaplins filmer.

I The Adventurer spiller Chaplin en rømt fange som redder en ung kvinne (Edna Purviance) fra å drukne, men frieren hennes (Eric Campbell) gjør det han kan for at Chaplin skal bli fanget igjen.

I The Cure er Chaplin en fyllik som forsøker et opphold på et kurbad.

Easy Street foregår visstnok i et miljø med klare referanser til Chaplins egen barndom. I filmen klarer ikke politiet å opprettholde lov og orden, noe som på ulikt vis ender opp med å bli Chaplins oppgave.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.