07 august 2006

The Man Who Knew Too Much - 1934

Dette er den første versjonen av "The Man Who Knew To Much", laget i England. Hitchcok gjorde selv en nyinnspilling i 1956, i USA med James Stewart i hovedrollen.

Hitchcock hadde laget en rekke temmelig dårlige filmer tidlig på 30-tallet, men med denne filmen tok han skrittet opp i regissørenes førstedivisjon.Handlingen begynner med at en hemmelig agent myrdes i Sveits. Før han dør forteller han om et planlagt drap til et britisk ektepar på ferie. Datteren deres blir kidnappet, men morderne mislykkes og en dramatisk kamp avslutter det hele.

I en av de sentrale rollene finner vi Peter Lorre, skuespilleren som gjorde en av sine største prestasjoner i M, regissert av Fritz Lang (som du også kan se via Filmarkivet). Lorre, som var en av Europas mest kjente skuespillere, hadde nettopp flyktet fra Tyskland og kunne ikke engelsk da filmen ble spilt inn. Han var imidlertid en fremragende skuespiller og lærte seg replikkene uten å skjønne hva de betydde, noe som riktignok medfører en litt spesiell rolletolkning.

Regi: Alfred Hitchcock
Skuespillere: Leslie Banks, Edna Best, Peter Lorre, Nova Pilbeam, Frank Vosper, Hugh Wakefield, Pierre Fresnay
Produksjonsland: Storbritannia
År: 1934

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.