02 september 2006

Half-Wright - 2006

Litt på siden av det jeg vanligvis poster her, men dette er intet mindre enn en fantastisk crossover: en visualisering av Frank Lloyd Wrights Fallingwater bygd for familen Kaufmann i 1939. Det er laget en rekke lignenede visualiseringer opp gjennom årene, men det som er spesielt spennende med denne er at den bruker dataspillet HalfLife til selve rendringen, noe som er et eksempel på hvilke muligheter som åpner seg for dagens "filmskapere".

HalfLife er et av verdens mest spilte dataspill, ikke minst når man renger med Counter Strike. Spillet er laget av det amerikanske selskapet Valve og solgt i millioner kopier siden første versjon ble lansert i 1998. Med HalfLife 2, som kom i 2004, lanserte Valve spillmotoren Source som er benyttet for å rendre denne videoen. Det gir noe av den beste rendringen som spillverdenen kan tilby, hvilket ikke sier så rent lite.

Det finnes også en video med høyere oppløsning, men video yter ikke denne modellen full rettferdighet. Fullt utbytte får du først når du beveger deg rundt i modellen på egenhånd, fortrinnsvis med et rimelig fett skjermkort. Modellen kan lastes ned via denne siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.