29 oktober 2006

Framed (live) - 1974

Dette opptaket viser The Sensational Alex Harvey Band da de spilte live på Ragnarock-festivalen i 1974.

Jeg burde kanskje strengt tatt ikke poste dette klippet. Når jeg likevel gjør det er det noe vikarierende motivet å rette fokus mot NRKs bruk av sine arkiver, eller rettere: NRKs manglende tilgjengeliggjøring av sine arkiver. Her er det bare å be statskanalen om å se til England og BBCs tanker omkring Creative Archive.

Uansett, nyt Harvey i storslag.....

Jeg var knapt nådd skolepliktig alder da dette ble filmet, men Alex Harveys band var utvilsomt populære på 70-tallet. Dette opptaket forteller litt om hvorfor.

Alex Harvey døde i 1982, men resten av bandet Zal Cleminson på gitar, Ted McKenna på trommer og Chris Glen på bass holder på fremdeles.

3 kommentarer:

 1. Fortsett med å gi NRK fingeren for deres konserative arkiv-policy. Lite av det som er i arkivet deres kommer noensinne på TV igjen, så de kan like gjerne gjøre det tilgjengelig for folk på andre måter.

  SvarSlett
 2. Jeg ønsker NRK alt godt jeg. Det som imidlertid frustrerer meg er at strategiene knyttet til tilgjengeliggjøring av arkivene synes å være basert på en forventning om fremtidig inntjening i form av stykk-betaling. På sikt undergraver det lisensfinansiering og er dermed starten på en vei ut i et uføre som kan ende opp med ytterligere behov for direkte betaling.

  En klar strategi knyttet til tilgjengeliggjøring av egenprodusert innhold ville derimot være et sterkt argument for fortsatt lisensfinansiering, samtidig som man kunne fått spredd kulturarven på en mer effektiv måte, slik at den ble til nytte, og glede for flere.

  SvarSlett
 3. Link til Midnight Moses, også fra Ragnarock 1974:

  http://www.youtube.com/watch?v=2ZWku9uLDX0

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.