16 februar 2010

The Hound of the Baskervilles - 1959

Hunden Fra Baskerville er basert på Arthur Conan Doyles tredje roman om detektiven Sherlock Holmes og hans assistent Dr. Watson. De undersøke en forbannelse som blir påstått henger over huset av Baskerville. Fortellingen er dramatisert som film og TV en rekke ganger.

Denne versjonen av "The Hound of the Baskervilles" er fra 1959, med Peter Cushing i hovedrolllen:En morgen får Holmes og Watson besøk av dr. James Mortimer. Han forteller dem et sagn om Baskerville-familien. Etter at eieren av Baskerville-godset, sir Charles Baskerville, fikk en brå bortgang, er Dr Mortimer blitt mistenksom. Dr Mortimer hadde sett noe som de som fant liket ikke hadde sett, potespor fra en kjempemessig hund. Dr. Mortimer er redd for den nye eieren av Baskerville, sir Henry Baskerville.

Da Holmes og Watson møter Sir Henry for første gang har han nettopp mottatt et trusselbrev som advarer ham mot å ferdes på hedene ved Baskerville.

En kurositet er Sherlock Holmes på russisk, fra 80-tallet være. Heldigvis med engelsk tekst. Russerne kan å lage film, så dette er absolutt severdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.